A hozzászólásokba képfájlként csatolt mellékletek alatt általában mutatja a megtekintések számát. (Bár furcsa módon nem minden ilyen kép alatt.)
Én először ilyen mellékletek formájában csatoltam az "Úton a kezdetek felé" című anyagomat. Bár később feltettem egyben az egészet is a
http://kozmoforum.hu/Uton_a_kezdetek_fele.pdf címre, az első közlés képfájljainak megtekintésszámai mégis rendületlenül növekednek mind a mai napig. (Noha a későbbi sokkal jobban olvasható, és számos javítást is tartalmaz.)
De számomra valahogy hihetetlenül nagyok ezek a számok, az pedig külön feltűnő, hogy a topic első oldalán lévő képek számai sokkal gyorsabban szaporodnak, mint a további oldalakon lévők. Aztán észrevettem, hogy ez az arány majdnem pontosan 2:1, és rájöttem ennek valószínű okára is: Az első oldal képeinek számai már azzal is nőnek egyet, ha valaki csak belép az oldalra, míg a későbbi oldalakon nem így van. Ott meg furcsa módon még attól se nőnek, ha magukra a képekre kattintok. (Még akkor se, ha előtte bontom az internet kapcsolatot, és újra csatlakozva feltehetően új IP címet oszt ki a dinamikus címző.) Ám valamitől mégiscsak egyre nagyobbak, ma már 10.000 felett járnak (az első oldal számai 20.000 felett).
Ez túl szép lenne, még akkor is, ha csak tizede ennyi valódi olvasót tételeznénk fel.