Technikai bejelentések

A fórum működésével kapcsolatos észrevételek, kérdések, panaszok, javaslatok.

Re: Technikai bejelentések

HozzászólásSzerző: Gombk.Ak » 2018.02.23. 22:40

Szeretném előre jelezni, hogy Május közepéig csak visszafogott mértékben leszek képes a fórumon aktívan résztvenni.

Ennek oka a szokásos elfoglaltságokon túl, részben a másodéves doktori vizsgára való készülés, részben harc a bürökráciával.
Ebből eredően a szabadidőm viszonylag korlátozottabb lesz mostanában.

Az esetleges moderációs/adminisztrációs tevékenységek adott esetben jelentősebben késhetnek az elkövetkező időszakban.
Gombk.Ak

Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times
Név: Gombkötő Ákos

HozzászólásSzerző: G.Á » 2018.07.17. 17:04

Már régebben is észrevettem, hogy sok esetben van olyan hozzászólás, amelyik olyan képet tartalmazna, amelyik már nem létezik.
Ennek fő oka az lehet, hogy a kép olyan képmegosztóra van feltöltve, amely véges ideig tartja azt meg.
Másik lehetséges ok, hogy közvetlenül olyan honlapra mutat a link, amely már nem létezik, vagy megváltozott a fájlok URL-je.

Ennek hosszútávú orvoslására talán az a legjobb módszer, ha a képet tartós képmegosztóra töltjük fel, amihez viszont általában regisztráció szükséges.
Megpróbálom a régebbi hozzászólásaimban orvosolni ezt, kérem hogy ha van rá lehetőség, ti is tegyétek meg.
G.Á

Has thanked: 60 times
Been thanked: 331 times

HozzászólásSzerző: Gombk.Ak » 2021.02.15. 02:23

Már előfordult, hogy régóta nem aktív tagok visszatértek hogy töröljék a hozzászólásaikat. Ennek megelőzésére a hozzászólások törlésére és szerkesztésére bevezettem egy 99999 perces (kb 70 napnyi) időkorlátot. Ennél régebbi hozzászólások törlését/szerkesztését a moderátortól kell kérni.
Gombk.Ak

Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times
Név: Gombkötő Ákos

Nézettségi rekordot döntöttünk

HozzászólásSzerző: Zsolt68 » 2023.01.20. 08:59

Kétszáz ember nem a valóságsót nézte. :lol:
new record visitors.png
new record visitors.png (1.64 KiB) Megtekintve 904 alkalommal.
Zsolt68

Has thanked: 424 times
Been thanked: 17 times
Név: Zsolt68

HozzászólásSzerző: api » 2023.01.20. 23:45

Nem tudom mit, és hogyan számlál ez a számláló, de régebben én az ilyen kiugró látogatószámnál egyszer-egyszer végignéztem, hogy mit mutat az egyes témakörökre kapcsolva, s azok összege bizony nagyon-nagyon messze elmaradt a kezdőlapon mutatott számtól.
Mit csinálnak akkor? A kezdőoldalt bámulják? Így az éjszaka közepén?
Másrészt úgy kb. 4 éve hirtelen feltűnően megnőtt ez a szám, furcsa módon épp akkortájt, amikor egyénként drasztikusan lecsökkent itt az aktivitás.
Úgyhogy én nem nagyon hiszem, hogy valódi látogatókat mérne.
Bár szeretném, ha így volna!

These users thanked the author api for the post:
Zsolt68
Rating: 11.11%

api

Has thanked: 161 times
Been thanked: 286 times
Név: Albert Péter

HozzászólásSzerző: Zsolt68 » 2023.01.25. 08:25

api írta:Nem tudom mit, és hogyan számlál ez a számláló
Mit csinálnak akkor? A kezdőoldalt bámulják? Így az éjszaka közepén?

Van egy vicces történet. Először nem akartam leírni. Szemlélteti a hamis érvelést.

Aznap az atomon belüli korrelációról vitatkoztunk.
Sokan voltak rá kíváncsiak - gondoltam, majd hangosan röhögni kezdtem.

Még a betárcsázós modemek idején állítólag megtörtént.
Fickónál bekötötték az internetet. Megkérte a szomszédját, hogy küldjön neki egy próba e-mail-t.
Aztán hosszasan tárgyalt az ügyfélszolgálattal. A beszélgetés végén az operátor feltette a kulcskérdést:
- Kapcsolódott egyáltalán az internethez?
- Miért kapcsolódtam volna? Nem jött levelem.

Ami a látogatók számát illeti: furcsa volt, de nem volt gyanús.
(Mint amikor szarvasbogarat kaptam a hamburgerembe.)
Több oka is lehet. Szoftverhiba vagy összekuszálódot adatok. Botok is lehettek. Az sem kizárt, hogy valaki szándékosan átírta, mi oka lett volna rá?
Időnként megnézem, hogy a látogatók mit olvasnak. Néha az jelenik meg, hogy a vendég választ ír. Elvileg ez lehetetlen.
(Tegnap az önkiszolgáló pénztárgép egy másik vevő blokkját tolta ki nekem. Első ránézésre sem a végösszeg, sem a tételek száma nem egyezett. Nem néztem meg alaposan, eldobtam. Nem akartam személyiségi jogokat sérteni. De még az sem biztos, hogy a közvetlenül előttem lévő vevő blokkja volt.)
Vagy ennyi ember feliratkozott az adott témára. Vissza az egész...
Zsolt68

Has thanked: 424 times
Been thanked: 17 times
Név: Zsolt68

HozzászólásSzerző: api » 2023.01.25. 13:56

A hozzászólásokba képfájlként csatolt mellékletek alatt általában mutatja a megtekintések számát. (Bár furcsa módon nem minden ilyen kép alatt.)
Én először ilyen mellékletek formájában csatoltam az "Úton a kezdetek felé" című anyagomat. Bár később feltettem egyben az egészet is a http://kozmoforum.hu/Uton_a_kezdetek_fele.pdf címre, az első közlés képfájljainak megtekintésszámai mégis rendületlenül növekednek mind a mai napig. (Noha a későbbi sokkal jobban olvasható, és számos javítást is tartalmaz.)
De számomra valahogy hihetetlenül nagyok ezek a számok, az pedig külön feltűnő, hogy a topic első oldalán lévő képek számai sokkal gyorsabban szaporodnak, mint a további oldalakon lévők. Aztán észrevettem, hogy ez az arány majdnem pontosan 2:1, és rájöttem ennek valószínű okára is: Az első oldal képeinek számai már azzal is nőnek egyet, ha valaki csak belép az oldalra, míg a későbbi oldalakon nem így van. Ott meg furcsa módon még attól se nőnek, ha magukra a képekre kattintok. (Még akkor se, ha előtte bontom az internet kapcsolatot, és újra csatlakozva feltehetően új IP címet oszt ki a dinamikus címző.) Ám valamitől mégiscsak egyre nagyobbak, ma már 10.000 felett járnak (az első oldal számai 20.000 felett).

Ez túl szép lenne, még akkor is, ha csak tizede ennyi valódi olvasót tételeznénk fel.

These users thanked the author api for the post:
Zsolt68
Rating: 11.11%

api

Has thanked: 161 times
Been thanked: 286 times
Név: Albert Péter

Előző

Vissza: Technikai kibeszélő