Moderációs topik

Önjelölt zsenik és fórumszabályzat-sértők lezárt témái, mindenki okulására megőrizve.

Re: Moderációs topik

HozzászólásSzerző: api » 2017.04.27. 10:33

És vicces, hogy tegnap 5 perc után törölted azt a topicot és hozzászólást, amiben kértem, hogy ha komolyan gondolod ezt a hatalmaskodó hozzáállást:
És örüljetek, hogy egyelőre nem tiltok, de még annak is eljöhet az ideje.

akkor írd ki egy jól látható helyre a fejlécen!
Hát ilyen stílussal bizony egyedül fogsz maradni.
api
 
Hozzászólások: 1053
Csatlakozott: 2014.12.16. 18:05
Has thanked: 157 times
Been thanked: 266 times
Név: Albert Péter

Re: Moderációs topik

HozzászólásSzerző: Banzai » 2017.04.27. 16:59

Sanyi_Laci írta:Ezt is bebuktátok libernyákok!....az én miniszterelnökömet senki nem vette meg kilóra...


Laci, lehet hogy nem hiszed el, de tényleg tiszta jóindulatból mondom, szakemberre lenne szükséged... teljesen elborult a személyiségednek a közélettel foglalkozó része...pártállástól függetlenül ha egy embert ennyire kifordít magából a politikának hívott bohóckodás, néphülyítés...., ott komoly bajok vannak.
banz.
Avatar
Banzai
 
Hozzászólások: 1280
Csatlakozott: 2014.03.14. 19:22
Has thanked: 160 times
Been thanked: 115 times
Név: T

Re: Moderációs topik

HozzászólásSzerző: WalrusTheInvincible » 2017.04.27. 22:54

No, most beregisztráltam.

Évek óta olvasom a fórumot, és nyomon követtem a beszélgetést még a Csillagvárosban is. Dávid Gyula előadásait tíz éve nézem, eleinte a Polarisban tartottak felvételeit, később az Atomcsill és más sorozatokat. A Gyula előadásai előtt többnyire a Tálentum sorozat könyveiből próbáltam tájékozódni az engem érdeklő témákban, de amióta az eszemet tudom azóta érdekel a minket körülvevő világegyetem, miből lett, hogyan fejlődött, hová tart, vagyis a kozmológia témáiban.

Gyula előadásainak, a Csillagváros és az itteni fórumnak köszönhetően kialakult bennem az Univerzumunk mélyen gyökerező csodálata, egy olyan stabil alap, amelyre gondolva a mindennapok visszásságain át tudok lépni. A porszemnyi emberi léptékű problémák elenyésznek az eonok óta létező, felfoghatatlanul hatalmas és változatos Univerzumunk - s esetleg az azt magába foglaló Multiverzum - mellett, értelmet, mélységet adnak a régi mondásnak: száz év múlva az apró-cseprő emberi problémákra senki sem emlékszik majd.

Bár belőlem fizikus sosem lesz, a szakszerű, de ismeretterjesztő magyarázatokat is csak részben értem meg, ezzel együtt nagyon érdekes volt látni, ahogyan Laci hozzám hasonló érdeklődőből dicséretes, párját ritkító szorgalommal, éleslátással nekifogott, és becsülettel megtanulta a korszerű elméleti fizika egyes ágait, és elsajátította a matematikai eszközkészletüket, meglátta, mi hordoz fizikai jelentést, és mi pusztán matematikai délibáb, majd pedig egy ponton túllépve számolásai során maga fedezte fel a mások által már leírt szabályszerűségeket.

Laikusként is különlegesen izgalmas volt végignézni, ahogyan Laci Gyulától időnként inspirálva a szorgalma, belátóképessége és tehetsége révén felfedezővé vált, egy szemvillanásnyi betekintést engedett az elméleti fizika fejlődésének folyamatába, s igazolta a sejtésemet, az igazán tehetségesek nem megtanulják, hanem felfedezik a tehetségük tárgyát, az alapokból kiindulva logikus gondolkodással és intuiciójuktól vezetve meglátják azt, amit már előttük mások is. Talán máshogyan, más úton, de a lényeget tekintve ugyanarra jutnak. Látni megvillanni a tehetséget, s az alkotás folyamatát olyan volt számomra, mint egy zenerajongónak a kedvenc előadójának impromizációját hallgatni egy exkluzív, zárt körű, bensőséges hangvételű előadáson.

Számomra ezek vagytok ti, ez a közösség, annak, ami ma vagyok, ahogyan gondolkodom, annak az eddigiekben jelentős formálói voltatok. Ezen kívül nem ismerek Magyarországon, magyar nyelven olyan nyilvános fórumot, ahol hasonló színvonalú és témájú beszélgetés zajlana talán a leginkább emberhez méltó témáról, az Univerzumról és annak megismeréséről. A jelenleg elfogadott modellek a mérések és kísérletek évszázados próbáját állták ki, s valamilyen formában mindaddig a civilizációnkkal lesznek, amíg az létezik. Ezekkel foglalkozni, erre feltenni egy életet - ez emberhez méltó vállalkozás.

Laci, kérlek, amit itt felépítettél, a közösséget, ami itt összegyűlt, ne cseréld ezt fel olyasmire, amire száz év múlva - de talán tíz év múlva sem - már úgysem emlékszik senki. A te életműved az, amit az elmúlt évek során felépítettél, nem pedig az, amit az elmúlt napokban a fórum témájától idegen módon leírtál. Azt gondolom, amit emberi mivoltában az ember a világért tehet, azt te bőven megtetted. Talán nem abban a formában, ahogyan gondoltad, és talán te sem látod át, az eddigi munkáddal mit adtál másoknak, ez a fórum hogyan inspirálhat fiatal és tehetséges embereket, s hogyan ad mértéket vitakultúrában, korrektségben, segítőszándékban a mai mértéktelen és értéktelen társadalmunkban.

Köszönöm.

These users thanked the author WalrusTheInvincible for the post (total 7):
G.Árasta27verrendgykarit=^.^=api
Rating: 77.78%
 
WalrusTheInvincible
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2017.04.27. 21:57
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times
Név: WalrusTheInvincible

Re: Moderációs topik

HozzászólásSzerző: G.Á » 2017.05.15. 13:49

Én csak annyit szeretnék kérni, hogy a fórum ne kerüljön törlésre, mivel túlságosan sok hasznos információ van itt, amelyre alkalmanként hivatkozok.
De ha mégis lezárásra kerül, kérlek hogy szólj előre, hogy le tudjam menteni róla az érdekesebb részeket.
G.Á
 
Hozzászólások: 1239
Csatlakozott: 2016.12.25. 15:27
Has thanked: 59 times
Been thanked: 321 times

Re: Moderációs topik

HozzászólásSzerző: Kookaburra » 2017.05.15. 14:08

Aztakurva... Laci, szegyelld magad!
Ha ket hisztiroham kozott van meg egy tiszta pillanatod, a lementett forum adatbazist add at dgy-nek, ugyanis a forum 85%-a az o szellemi tulajdona. Az mar mas kerdes, hogy lesz-e neki vagy valaki masnak energiaja es ideje ujraeleszteni valami ehhez hasonlot.
Egyebkent meg menj orvoshoz, abszolut nem normalis amit csinalsz.
Udv,
Nagy Gergely
Kookaburra
 
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2014.03.21. 13:09
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Név: Kookaburra

Re: Moderációs topik

HozzászólásSzerző: Banzai » 2017.05.15. 18:24

Mindenki eltávozott, mindenki berágott. Mindenki sértődött. Ez van. Végünk van.


Nincs mindennek vége, sőt, ha nem zárod be a fórumot, és eltűnnek a politikai sárdobálások, újra kivirágozhat, igaz hogy DGY kilépett de soha ne mondjuk hogy soha... Nincs még egy ilyen hely a magyar neten, azt gondolom igény is van rá, minden ember gyarló és hibázik, ha ezeken felül tudunk emelkedni, hiszem hogy ez a hely nem hal meg...
banz.

These users thanked the author Banzai for the post:
karit
Rating: 11.11%
 
Avatar
Banzai
 
Hozzászólások: 1280
Csatlakozott: 2014.03.14. 19:22
Has thanked: 160 times
Been thanked: 115 times
Név: T

Re: Moderációs topik

HozzászólásSzerző: Banzai » 2017.05.16. 17:23

SzZoli írta:Megdöbbentő, hogy DGy itthagyta a fórumot. S.L politikai ámokfutása után viszont megértem. Mire volt jó ez? Az egész fórum azért ért valamit, mert DGy itt volt velünk. Rengeteg energiát fektetett bele, hogy zsugorodott elménket tudással töltse meg. Nélküle a fene megette az egészet.


Ez így nagyon sarkított, az igaz hogy DGY volt a mogul, a fő motor (én nagyon bízom benne hogy egyszer visszatér), de Rigel, Api, Laci... stb nagyon sokat tettek hozzá. Én hiszem hogy továbbra is értelmes hely lesz ez!
banz.
Avatar
Banzai
 
Hozzászólások: 1280
Csatlakozott: 2014.03.14. 19:22
Has thanked: 160 times
Been thanked: 115 times
Név: T

Re: Moderációs topik

HozzászólásSzerző: morcos » 2017.05.16. 19:27

SzZoli írta:Megdöbbentő, hogy DGy itthagyta a fórumot. S.L politikai ámokfutása után viszont megértem. Mire volt jó ez? Az egész fórum azért ért valamit, mert DGy itt volt velünk. Rengeteg energiát fektetett bele, hogy zsugorodott elménket tudással töltse meg. Nélküle a fene megette az egészet.


Épp most nézett be a szkeptikus fórumra ;) SL meg nagyon is logikusan gondolkodik a politikában is. Akkor is ha egyeseknek nem tetszik.

These users thanked the author morcos for the post:
Sanyilaci
Rating: 11.11%
 
morcos
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2017.02.07. 00:45
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Moderációs topik

HozzászólásSzerző: morcos » 2017.05.16. 20:48

Most volt időm visszaolvasni, mi történt itt, hát igen ezt műveli az emberekkel a politikai nézetkülönbség.
morcos
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2017.02.07. 00:45
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Moderációs topik

HozzászólásSzerző: Nullstejn » 2017.05.16. 20:51

Hát ezt elbasztuk, nem kicsit, nagyon!

Az látszik, hogy DGy nélkül a fórum nem tarthatja meg eddigi tudományos színvonalát.

Javaslataim:

1. Kőkemény moderálás minden politikai, durva vagy sértő hozzászólásra, két szinten:
- enyhe esetben figyelmeztetés, pirossal, a hozzászólás végén, amennyiben nem kívánt tartalom vagy link fordul elő.
- súlyosabb esetben a hozzászólás törlése, helyette pirossal, nagybetűvel a "NEM IDEVALÓ TARTALOM MIATT A HOZZÁSZÓLÁS TÖRÖLVE!" olvasható.

2. Több moderátor kell, be kell vonni még néhány személyt, akik egymástól függetlenül moderálnak, akár egymást is. Kizáráshoz mindegyik egyhangú döntése kell. A moderálást tudományos(nak tűnő) írásokra nem, politikai vagy durva, sértő tartalmakra viszont alkalmazni kell.

3. Könyörögve kérni DGy-t, hogy vegyen részt ismét a fórumon. Majd ha a fentiek tisztázva lesznek, és SanyiLaci is elfogadja, mindenki, aki személyesen ismeri DGy-t vagy van kontaktja hozzá, érje el őt, ha kell sírja el magát visszatérése érdekében.

Szarabb múltat kívánok: 0stejn.
Nullstejn
 
Hozzászólások: 83
Csatlakozott: 2014.07.05. 10:32
Tartózkodási hely: Budapest
Has thanked: 10 times
Been thanked: 17 times
Név: Borszéki György

Következő

Vissza: Zárt osztály

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég